جهت آشنایی با انواع پچ کورد فیبر نوری ابتدا لازم است بدانیم پچ کورد فیبر نوریچیست و چه تفاوتی با پیگتیل و کانکتورهای فیبر نوری دارد.
پچ کورد فیبر نوری چیست ؟
کابلهای Connectorized (یا Pre-Connectorized یا Pre-Terminated) کابلهایی هستند که دارای کانکتورِ از پیش تعبیه شده میباشند. اصولاً این کابلها را
پچ کورد فیبر نوری(دارای دو کانکتور در دو سمت کابل) و یا
پیگتیل فیبر نوری(دارای یک کانکتور در یک سمت کابل) می نامند.
تقسیم بندی انواع پچ کوردهای فیبر نوری
پچکوردهای فیبر نوریمیتواند با پارامترهای مختلف کابل فیبر نوری تقسیمبندی شود.
1- طبق مواد مصرفی برای کابل به انواع
PVC,
Riser Plenum,
OFNR,
OFNP,
LSZHو … تقسیم میشود.
2- طبق تعداد Core استفاده شده به دو نوع
سیمپلکسو
داپلکستقسیمبندی میشود. سیمپلکس از یک Core فیبر نوری و داپلکس از دو Core فیبر نوری استفاده میکند.
3- طبق نوع Core مصرفی پچکورد به دو نوع
مالتیمودو
سینگلمودتقسیم میشود. پچکورد سینگل مود عموما زرد رنگ میباشد با سایز کر فیبر 9/125µm در حالی که مالتی مود نارنجی رنگ با سایز کر فیبر50/125 و 62.5/125µm میباشد.
4- علاوه بر این پچکورد مالتی مود یک تقسیمبندی دیگر دارا میباشد که به انواع
OM3و
OM4و …گروهبندی میشود.
5- یک نوع دیگر دستهبندی که به نوع صیقل دادن فرول کانکتور شده و به سه نوع پچکورد
PC،
UPC،
APCتقسیمبندی میشود.
آشنایی با انواع پچ کورد فیبر نوری کانکتور شبکه
پچ کورد فیبر نوری LC
یکی از انواع پچ کورد فیبر نوری ، پچ کورد فیبر نوری LC است که با کانکتور LC خاتمه مییابد. LC مخفف کانکتور لوسنت (Lucent) است. کانکتور LC به سبک ساختار فشار و چفت شدن میباشد این نوع دارای بدنه پلاستیکی و فرول با اندازه دقیق 1.25mm و با جنس سرامیکی است.
قاب پریز
پچکورد نوری نوع LC یک نوع محبوب پچکورد نوری است که فرم کوچک دارد و باعث کاهش اشغال فضا میشود و این نوع به طور گستردهای برای نصب و راهاندازی مناطق پرتراکم و کم حجم استفاده میشود.
پچکورد LC از یک فرول 1.25 میلیمتر استفاده میکند، که به اندازه نصف پچکورد ST است. این پچکورد در وضعیت سینگل مود عملکرد بسیار خوب و مصرف بالایی دارد. پچکورد LC با استانداردهای IEC و Telcordia، ANSI / EIA / TIA مطابقت دارد. کانکتور پچکورد LC هم برای سایز 1.6 mm/2.0mmو همچنین برای سایز 3.0mm استفاده میشود.
پچ کورد فیبر نوری SC
پچکوردی است که با کانکتور SC خاتمه مییابد. کانکتور SC توسط شرکت ژاپنی NTT اختراع شده است. SC مخفف کانکتور مشترک یا کانکتور میدان و یا کانکتور استاندارد است. استفاده از آنها در ارتباطات دادهها و مخابرات فیبر نوری بسیار شایع است. این نوع کانکتور از نوع فشار و کشش بوده و میتواند برای ۱۰۰۰ چرخه اتصال استفاده شود. پچکورد SC در کانکتور خود دارای قفل میباشد و با این حرکت از طریق فرول سرامیکی یک اتصال تراز و دقیق به وجود میآورد.
تستر شبکهپچکورد SC کم هزینه، ساده و همچنین با دوام است که از ویژگیهای خاص این کانکتور میباشد. این نوع ارزان و با صرفه اقتصادی است. پچکورد SC به طور گستردهای در شبکههای فیبر نوری استفاده میشود و میتواند با اکسید زیرکونیوم و قاب پلاستیکی همراه باشد.
پچ کورد فیبر نوری FC
پچکورد فیبر نوری FC دارای کانکتور FC میباشد و نحوه اتصال آن به صورت پیچشی است. FC مخفف کانکتور ثابت میباشد (Fixed Connector) همانند کانکتور SC ،FC نیز توسط کمپانی NTT اختراع شد. پچکورد FC دارای بدنه فلزی و ساختار پیچشی است. در پچکورد FC فرول و آستر مورد استفاده در کانکتورها همانند کانکتور SC میباشد.
پچکورد FC در هر دو حالت سینگلمود و مولتیمود قابل دسترسی است. این نوع پچکورد در محیط با لرزش بالا میتواند به کار برده شود و به صورت پیچشی محکم بسته میشود، اما لازم است قبل از سفت و محکم کردن پچکورد آن را به صورت تراز و صحیح وارد نمود. پچ کورد شبکه
پچ کورد فیبر نوری ST
پچ کورد ST فیبر نوری با کانکتور ST خاتمه یافته است. ST مخفف Straight-Tip و به شکل زیر میباشد. قطر کانکتور ST مانند کانکتور SC فرول 2.5 میلیمتری دارد. این نوع پچ کورد توسط AT & T توسعه داده شده و در دهههای 1980 و 1990 بسیار محبوب بوده است. کانکتور ST سرنیزهای شکل و دارای فرول طولانی فنری برای نگه داشتن فیبر میباشد. این نوع پچ کورد در هر دو نوع مولتی مود و سینگل مود در دسترس است. آداپتورهای سیمپلکس و دوبلکس افقی نصب شده با محفظه فلزی یا پلاستیکی موجود بوده و میتواند به دو دسته دارای آستر از جنس برنز فسفات و یا اکسید زیرکونیوم تقسیم شود. البته ممکن است تمایل افراد به جای استفاده از محفظه پلاستیکی به جنس فلزی بیشتر باشد.
پچ کوردفیبر نوری ST دارای نوک صاف و مستقیم است که موجب میشود به راحتی داخل و خارج شود. اگر احساس میکنید دارای اتلاف توان بالایی هستید میتوانید آن را دوباره جا بزنید این نوع کانکتور تا 500 بار ورود و خروج استاندارد بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه میدهد. پچ کورد فیبرنوری ST از نسلهای قدیمیپچ کورد میباشد، اما هنوز به طور گسترده برای شبکههای مولتی مود، از جمله شبکههای محلی برای ساختمانها و دانشگاهها استفاده میشود.
پچ کورد فیبر نوریDin
پچکورد فیبر نوری FC دارای کانکتور FC میباشد و نحوه اتصال آن به صورت پیچشی است. FC مخفف کانکتور ثابت میباشد (Fixed Connector) همانند کانکتور SC ،FC نیز توسط کمپانی NTT اختراع شد. پچکورد FC دارای بدنه فلزی و ساختار پیچشی است. در پچکورد FC فرول و آستر مورد استفاده در کانکتورها همانند کانکتور SC میباشد.
پچکورد FC در هر دو حالت سینگلمود و مولتیمود قابل دسترسی است. این نوع پچکورد در محیط با لرزش بالا میتواند به کار برده شود و به صورت پیچشی محکم بسته میشود، اما لازم است قبل از سفت و محکم کردن پچکورد آن را به صورت تراز و صحیح وارد نمود. مفصل فیبر نوری
پچ کورد فیبر نوری MTRJ
یکی دیگر از انواع پچ کورد فیبر نوری ،پچ کورد MTRJ با کانکتور MT-RJ اتمام یافته است. MT-RJ مخفف فیش سفارشی انتقال مکانیکی (Mechanical Transfer Registered Jack) است. کانکتور MTRJ توسعه یافته کانکتور MT و RJ است. این نوع پچ کورد دارای محفظه و فرول پلاستیکی است که از ویژگیهای خاص آن ارتباط دو کانکشن فیبر نوری میباشد. کانکتور MTRJ با استفاده از فرم فرول MT که توسط NTT تولید شده اقتباس گرفته شده است. هر خانه کانکتور MTRJ دو کر فیبر (دوبلکس) دارا میباشد و شباهت خاصی به کانکتور مسی اترنت RJ45 دارد.
مفصل خاکی فیبر نوریاندازه آن نصف کانکتور SC است و در راه حلهای فیبر تا به دسکتاپ منجر به کاهش قیمت در هر پورت فیبر میشود. کانکتورهای MTRJ به دو صورت (با دو پین فلزی) نر و (بدون سوزن و پین) ماده موجود است. پچ کورد MTRJ معمولا برای کاربردهای شبکه استفاده میشود. اندازه آن کمیکوچکتر از فیشهای تلفن استاندارد میباشد و کار با آن بسیار آسان است.
پچ کورد فیبر نوری E2000
پچ کورد E2000 با کانکتور E2000 خاتمه یافته است. کانکتور E2000 برای محافظت از فرول از گرد و غبار و خش دارای دریچه و دیافراگم فنری شکل میباشد. دریچه و دیافراگم کانکتور هنگامیکه کانکتور آزاد است به صورت اتوماتیک بسته میشود این دریچه فنری شکل باعث میشود که آلودگی به داخل وارد نشود یا نور لیزر از کانکتور خارج نشود. هنگامیکه به آداپتور متصل میشود دریچه به صورت اتوماتیک باز میشود. با ساختار مشابه کانکتور SC ، کانکتور E2000 کوچکتر است.
کانکتور فیبر نوریپچ کورد E2000 یکی از آخرین سبک و طراحیهای این نوع کابل است و در عین حال یکی از گران قیمت ترین پچ کوردهای فیبر نوری است.
پچ کورد فیبر نوری MU
پچ کورد MU با کانکتور MU خاتمه یافته است. کانکتور MU نیز اختراع کمپانی NTT است. دارای پوشش و محفظه پلاستیکی است و ساختار آن به صورت فشار و کشش (Push & Pull) میباشد. کانکتور MU یک کانکتور کوچک فرمیباشد که ویژگیهای یک فرول کانکتور LC با قطر ۱٫۲۵mm دارا میباشد. کانکتور MU همان مکانیسم قفل شدن کانکتور SC را دارد که بر اساس فشار و کشش میباشد. کانکتور فیبر نوری MU اندازه مشابه LC و گاهی اوقات به نام SC کوچک خوانده میشود. کانکتورهای MU در انتقال پیشرفته نوری، تبادل، و سیستمهای مشترک و یا نرم افزار با سرعت بالای داده استفاده میشود. اخیرا پچ کورد MU توسعه داده شده است تا در آینده به جای SC استفاده شود.
پچ کورد فیبر نوری MPO / MTP
پچ کورد MPO با کانکتور MPO خاتمه یافته است. پچ کورد MPO یک پچ کورد ظرفیت بالا با اتصال چند فیبر بر محور ساخت فرول نوع MT است. این یک کانکتور بر اساس عمل فشار-کشش بوده و با استانداردهای IEC 61754-7 و TIA / EIA 604-5A سازگار میباشد و برای پایان مسیر و ترمینه کردن آن و برای کاربردهای با ظرفیت بالا، بسیار باصرفه است. این نوع پچ کورد معمولا در کابل نوع ریبون استفاده میشود و در اسمبلی گنجایش خروجی چند فیبر کاربرد دارد. MPO در هر کانکتور خود چند فیبر را شامل میشود و به این معناست که MPO میتواند چندین کانکشن را با یک کانکتور خود برقرار کند که میتواند این تعداد ۱۲، ۲۴، ۳۶ و … باشد. MTP ورژن آپگریده شده MPO میباشد. کانکتور MTP یک کانکشن ظرفیت بالا بین تجهیزات شبکه در اتاق مخابرات ایجاد میکند و برای این کاربردها مناسب میباشد. این نوع پچ کورد بر مبنای سیستم فشار و کشش چفت میشود به راحتی میتوان آن را وارد و خارج نمود.
کاربردهای پچ کوردهای فیبر نوری و پیگتیلها
پچ کوردهای فیبرنوریو پیگتیلها امکان اتصالات interconnect و cross connect را در کاربردهای مختلفی مثل اتاقهای ارتباط از راه دور، دیتاسنترها و ... را فراهم میکند. تضعیف کننده فیبر نوریآنها جهت تامین نیاز گیگابیت اترنت، 10 گیگابیت اترنت و اتصالات پرسرعت فیبر نوری در انواع مختلف فیبر OM4، OM3، OM2 و OM1 یا OS1/OS2 موجود هستند، اما در کل هر کدام برای عملکردهای مخصوص خودشان مورد استفاده قرار میگیرند.
[ux_banner height="300px" bg_overlay="rgba(255, 255, 255, 0.75)"]
[text_box text_color="dark" width="73" width__sm="52" position_x="50" position_y="50"]
سایت بانک فیبر نوری مفتخر است تمام انواع پچ کورد فیبر نوری را در سایت خود با مناسبترین قیمت و بالاترین کیفیت عرضه مینماید. برای آشنایی با محصولات سایت و قیمتها روی لینک پچ کورد فیبر نوری کلیک کنید و یا از طریق منوی سایت به صفحه مورد نظر مراجعه فرمایید.
[button text="صفحه اصلی پچ کورد فیبر نوری" radius="10" expand="true" link="https://fiberopticbank.com/product-category/passive/patch-cord/"]
[/text_box]
[/ux_banner]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="4348,4336,4412,5072" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
بر اساس ویژگیهای زیر ، فیبرهای نوری را میتوان به دستههای مختلفی تقسیم نمود :
انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه گذرنده از آنها
1-فیبر نوری تک حالته ( Single-Mode) :ایــن نــوع از فیبرهــا، هســته هــای کــوچکی دارند (9 میکـرون) و مـی تواننـد نـور لیـزر مـادون قرمـز ( بــا طــول مــوج 1300 تــا 1550 نــانومتر ) را درون خــود هــدایت کننــد. اتنیتور فیبر نوریحداکثر طول مورد استفاده تا 70 کیلومتر و با تجهیزات خاص تا 150 کیلومتر
2- فیبر نوری چند حالته ( Multi-Mode ):این نوع از فیبرها هستههای بزرگتری دارند (قطـری در 62/5 میکرون) و نور مادون قرمـز گسـیل شـده از دیودهـای نـوری (LED ) را ( با طول موج 850 تا 1300 نانومتر ) درون خود هدایت مـی کننـد. پچ پنل و باکس دیواری
[caption id="attachment_2931" align="aligncenter" width="783"]
انواع فیبر نوری ( سینگل مود و مالتی مود)[/caption]
کابل SM بسیار گرانتر است و در مقایسه با کابل MM شعاع انحنای نسـبتا بـالایی دارد، کـه کـار بـا آن را سخت تر میکند. بیشتر LAN های فیبر نوری از کابل چندحالته استفاده میکنند، که علیرغم کـارایی کمتـر نسبت به کابل تک حالته باز هم از کابل مسی بسیار بهتر است.
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ساختار مواد آنها
1-فیبرنوری شیشه ای
2- فیبرنوری پلاستیکی
3-فیبرنوری سیلیکا با روکش پلاستیکی
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ترکیب مواد مربوط به هسته
- فیبرنوری با ضریب شکست پلهای :در ایـن نـوع فیبـر کـه اصـطلاحا بـه Step index مشهورند، ابتدا لایه هسته را با ضریب شکست و قطر مشخص میسازند، و سپس بر روی آن یک لایه روکش با ضریب شکست کمتر مینشانند. بـدین ترتیـب فیبـری پدیـد مـی آیـد کـه ضـریب شکست آن در مرز بین هسته و روکش به صورت ناگهانی (پلکانی) تغییر میکند. پچ پنل فیبر نوری
- فیبرنوری با ضریب شکست مرحلهای ( تدریجی ) :در این نوع فیبر کـه اصـطلاحا بـه Graded Index شهرت یافته اند، ضریب شکست هسته به آرامیو با دور شدن از مرکز رو به کاهش میگذارد و در مرز 50 تا 5.622 میکرون از مرکز هسته، به حداقل خود میرسد. چنین وضعیتی باعث خواهد شد که مرز بین ناحیه هسته و روکش به صورت یـک سـطح آینـه ای عمل نکند بلکه پرتوهای نور همانند پدیده سراب به صـورت منحنـی وار شکسـته شـده و پـس از رسیدن به زاویه بحرانی مجددا بر روی منحنی مشابه به سوی هسته برگردند. پچ پنل و باکس دیواری فیبر نوری
[caption id="attachment_2932" align="aligncenter" width="587"]
انواع کابل فیبر نوری[/caption]
انواع کابل فیبر نوری بر اساس محیط
1- کابلهای فیبر نوری جهت کاربرد در بیرون ساختمان (Outdoor):این فیبرها جهت ارتباط بین ساختمانها در خارج ازساختمان بکار میرود، حداکثر فاصـله ای کـه مجاز است این کابل در داخل ساختمان وارد شود 10 متر است. پچپنل فیبر نوری
2- کابلهای فیبر نوری جهت کاربرد در درون ساختمان ( Indoor) :از این کابلها جهت استفاده از Backbone شبکه در داخل ساختمان استفاده میشود، دارای محافظتهای فیزیکی مناسبی میباشند، میتوان از 6 تا 144 تیوب استفاده کرد که در هر تیوب 24 فیبر نوری قرار دارد، داخل هر تیوب ژل بی رنگ قرار دارد تا باعث شود قابلیت انعطاف فیبر بالا رفته و در برابر ضربه مقاوم باشد. ویژگیهای عمومیاین نوع از کابل عبارتند از، پوششی که در صورت آتش گرفتن گاز سمیاز خود متصاعد نکند، مقاوم در مقابل شعله ور شدن، مقاوم در مقابل خمش و در عین حال ظریف و منعطف. انواع کابل فیبر نوری
اصطلاحات فیبر نوری کابل فیبر نوری
1- Loose tube :در برخی از انواع فیبر نوری با توجه به اینکه تا حد امکان باید از از خمیدگی بیش از حد هستهی مرکزی فیرنوری جلوگیری نماییم در لایههای محافظ فیبر از یک پوسته که در درون آن یک نوع ژل مایع وجود دارد استفاده میشود. این لایه اجازه میدهد که هستهی مرکزی حد فاصل جدار در برگیرنده ژل معلق باشد و در هنگام خمش با حرکت دادن کابل از فشار به هستهی مرکزی جلوگیری میکند.
2- Armored ( زره ) :پوشش فلزی که در خارجی ترین لایه فیبر و در زیر ژاکت قرار میگیرد تا از لایههای داخلی فیبر حفاظت کند فروش انواع برندهای کابل فیبر نوری
3- self supported ( مهار ) :یک سیم بکسل که زیر ژاکت و در یک سمت یا دو سمت فیبر قرار میگیرد و معمولا برای بستن کابل به تیر در فیبرهای هوایی متداول است.
4-Anti rodent ( ضد جونده )
[caption id="attachment_2933" align="aligncenter" width="441"]
انواع کابل فیبر نوری[/caption]
[ux_banner height="150px" bg_overlay="rgba(255, 255, 255, 0.75)"]
[text_box text_color="dark" width="73" width__sm="52" position_x="50" position_y="50"]
سایت بانک فیبر نوری مفتخر است تمام انواع کابل فیبر نوری را در سایت خود با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت عرضه مینماید. برای آشنایی با محصولات سایت و قیمتها روی لینک کابل فیبر نوری کلیک کنید و یا از طریق منوی سایت به صفحه مورد نظر مراجعه فرمایید.
[/text_box]
[/ux_banner]
[row label="محصولات مرتبط" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="83" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/fiberoptic/cable/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="4245,4214,4136,3147" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]
مخابرات فیبر نورییک روش انتقال اطلاعات از یک مکان به مکان دیگر با ارسال پالسهای نور از طریق یک فیبر نوری است. نور، یک موج الکترومغناطیسی حامل که مدوله شده است را برای حمل اطلاعات تغییر شکل میدهد. کابل فیبر نوری opgwتوسعه سیستمهای ارتباطی فیبر نوری در دههٔ ۱۹۷۰ میلادی، انقلابی در صنعت ارتباطات داشته و همچنین نقش عمدهای در ظهور عصر اطلاعات بازی کردهاند. به خاطر مزایای بیشتر ارتباطات فیبر نوری نسبت به سامانههای انتقال اطلاعات از زیر ساختهای برقی (مثل زوج سیمهای به هم تابیده، کابلهای کواکسیال و…)، فیبرهای نوری عمدتاً جایگزین سیمهای مسی در هسته اصلی شبکهها در جهان توسعه یافته شدهاند. فیبر نوری در بسیاری از شرکتهای مخابراتی برای انتقال سیگنالهای تلفن، ارتباط اینترنتی و سیگنالهای تلویزیون کابلی مورد استفاده قرار میگیرد. محققان با استفاده از ارتباط فیبر نوری در آزمایشگاههای بل به سرعت اینترنتی بیش از ۱۰۰ petabit × کیلومتر بر ثانیه رسیدهاند. فرایند ارتباط با استفاده از فیبر نوری شامل مراحل اساسی زیر است:ایجاد سیگنالهای نوری توسط یک فرستنده، رله کردن سیگنال در امتداد فیبر (در کل عمل تکرار سیگنال و تقویت آن را رله کردن گویند)، تضمین این که سیگنال بیش از حد تحریف یا ضعیف نمیشود، دریافت سیگنال نوری، و تبدیل آن به یک سیگنال الکتریکی.
[caption id="attachment_1322" align="alignleft" width="301"]
دستگاه فُتو فُن (بخش گیرنده و گوشی) گراهام بل و دستیارش سال ۱۸۸۰[/caption]
تاریخچه
در سال ۱۸۸۰ الکساندر گراهام بل و دستیارش چارلز سامر تِینِر در آزمایشگاه تازه تأسیس "وُلتاً در واشنگتن، مقدمه و سرآغاز ارتباطات فیبرنوری را با نام " فُتو فُن (تلفن نوری) " درست کردند که بِل آن را مهمترین اختراع خود در نظر گرفته است. دستگاه صدا را توسط یک پرتو نور منتقل میکرد. در تاریخ ۳ ژوئن ۱۸۸۰، بل اولین انتقال تلفن بیسیم در جهان را بین دو ساختمان که با فاصله ۲۱۳ متر از یکدیگر قرار داشتند انجام داد. کابل opgwبا توجه به اینکه محیط انتقال نور از طریق هوا (اتمسفر) صورت میگرفت، فُتو فُن از لحاظ عملی کارا نبود تا زمانی که پیشرفت تکنولوژیهای لیزر و فیبرنوری انتفال نور در محیطی ایمن را فراهم کردند. اولین استفاده عملی از فُتو فُن دهها سال بعد در ارتباطات نظامیبود. در سال ۱۹۵۴هارولدهاپکینز و ناریندر سینگ کاپانی نشان دادند که نورد فیبر شیشهای میتواند نور را منتقل نماید. در ابتدا اینطور در نظر گرفته شد که نور فقط در مسیر مستقیم میتواند انتقال پیدا کند.
کاربردها
فیبر نوری در بسیاری از شرکتهای مخابراتی برای انتقال سیگنالهای تلفن، ارتباط اینترنتی و سیگنالهای تلویزیون کابلی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به پایینتر بودن میزان میرایی (از بین رفتن سیگنالها) و تداخل (که توسط نویزهای موجود در محیط ایجاد میشود)، فیبر نوری دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به سیم مسی، در فواصل بسیار دور (ارتباط بین شهرها، استانها، کشوری با کشورهای دیگر و ارتباط بین قارهای) یا تقاضای بالا جهت دسترسی به اطلاعات (مثل اینترنت که نیازمند پهنای باند بسیار بالا به همراه پایینترین حد از خطا در سیگنالهای ارسالی و دریافتی است) میباشد. با این حال، توسعه زیرساختها بین شهرها نسبتاً دشوار و وقت گیر بود و سیستمهای فیبر نوری برای نصب و اجرا، پیچیده و گرانقیمت بودند. میکرو کابل فیبر نوریبا توجه به این مشکلات، سیستم ارتباطی فیبر نوری در درجه اول در پروژههای با فواصل بسیار دور نصب و راهاندازی شد، یعنی جایی که از حداکثر ظرفیت انتقال اطلاعات بر روی این بستر میتوانستند استفاده کنند و این کار موجب جبران هزینههای افزایش یافته شد. از سال ۲۰۰۰ قیمت تجهیزات مخابرات فیبر نوری به طور قابل توجهی کاهش یافت. در حال حاضر هزینه انتقال، نصب و راهاندازی فیبر نوری تا منازل، نسبت به کابلهای مسی جهت بستر ارتباطات مخابراتی، اینترنتی و تلویزیونی مقرون به صرفه تر است.
پانویس
- Mary Kay Carson (2007). Alexander Graham Bell: Giving Voice To The World. Sterling Biographies. New York: Sterling Publishing. pp. 76–78. ISBN 978-1-4027-3230-0.
- Alexander Graham Bell (October 1880). "On the Production and Reproduction of Sound by Light". American Journal of Science, Third Series. XX(118): 305–324. also published as "Selenium and the Photophone" in Nature, September 1880.
- [row label="محصولات مرتبط" col_bg="rgba(116, 162, 184, 0.19)"][col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title style="center" text="محصولات مرتبط" color="rgb(131, 4, 4)"]
[ux_products style="normal" type="masonry" columns="3" columns__sm="1" depth="1" depth_hover="3" cat="83" products="3" orderby="rand" image_height="5:6" text_size="small"]
[button text="مشاهده همه محصولات" radius="10" depth_hover="1" expand="0" link="https://fiberopticbank.com/fiberoptic/cable/"]
[/col]
[/row]
[row label="مقالات مرتبط" col_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"][col span__sm="12" padding="20px 20px 20px 20px" align="center" depth="3"]
[title text="مطالب زیر را از دست ندهید" tag_name="h4"]
[blog_posts type="row" columns="2" columns__md="2" depth_hover="3" ids="4136,4284,4245,4214" show_date="false" excerpt_length="30" text_size="xsmall" text_bg="rgba(214, 214, 214, 0.3)"]
[button text="بانک مقالات" color="secondary" radius="10" depth_hover="1" expand="0" icon="icon-angle-right" link="https://fiberopticbank.com/article-book/"]
[/col]
[/row]